Üdvözöljük Balatonkiliti weboldalán

Balatonkiliti ölelésében

2021.03.06.

Dudás Károlyra, a városi közterület-felügyelet egykori vezetőjére a Siófoki Hírek januári számában megjelent cikkel emlékezünk.

Mi vagyunk, mindnyájan Balatonkiliti ölelésében; akik itt élünk, vagy valaha itt éltek” – indokolja Facebook-oldala címét dr. Dudás Károly, akinek „írói, helytörténészi munkássága” immár része Siófok Város Értéktárának.

2007-ben kezdődött, „akkor kérdezte meg Ádám fiam, hogy mi történt Kilitiben 1956-ban; de semmilyen történésnek nem volt nyoma sehol sem. Akkor még csak a magunk kíváncsiságának a kielégítésére kezdtünk kutakodni régi kiliti képek, emlékek után. Majd ezeket feltettük a Facebook elődjére, az iwiw-re, azután weboldalunk is lett, a Balatonkiliti gyermekei, ma pedig a Balatonkiliti ölelésében nevű Facebook-oldal létezik”.

Dudás Károly – aki rendőrtiszt volt, majd a városi közterület-felügyeletet vezette – idővel történeteket is írt a régi kiliti képek mellé, majd önálló írásokkal is jelentkezett. „Bajzik tanító néniről írtam az elsőt; valójában ennél korábban kezdtem az írást, de akkor még csak egy spirálfüzetbe: krimiszerű történeteket, de mindnek valós alapja volt. Mára tíz könyvnyi anyagom van készen (regény, kisregény, novellák), amiből eddig öt jelent meg, további öt kiadásra vár. A közösségi médiából meg hobbi lett nyugdíjas éveimre, ami mindennapi elfoglaltságot jelent”.

A teljes cikk megtalálható itt

Forrás: siofok.hu

Last modified: 2021.03.06.